Selecteer een pagina
 

In teams leer je meer. Succesvolle teams weten als geen ander dat een team pas presteert als alle individuen samenwerken en voor elkaar door het vuur gaan. Dit was het uitgangspunt voor de employer branding campagne van Ordina. Doelstelling van de campagne: nieuwe mensen aantrekken met behulp van online activatie en intern medewerkers motiveren / activeren voor de campagne, maar vooral voor Ordina zelf. In korte periode hebben we hier een succesvolle campagne neer gezet. De funnel met potentiële werknemers is weer goed gevuld en met een paar mooie evenementen hebben we een goede basis gelegd voor trotse Ordinezen.

Ordina

Opdracht campagnemanager Ordina
Met het vooruitzicht op een campagne die gepland stond voor begin januari werd ik ingevlogen om mee te helpen met de employer branding activatie van Ordina. Opdracht was de “Hero strategie” door ontwikkelen naar online en off line marketing campagne. Interne activatie van de campagne was ook een belangrijke opdracht binnen deze campagne, waarbij we juist de mensen die bij Ordina werken enthousiast krijgen voor de organisatie.

Strategie / story line
Nederland heeft een nieuw superheldenteam! Het High performance team brengt ICT-helden bij elkaar. Ze werkt met daadkracht, innovatie en flexibiliteit aan versnelde digitalisering en een groter aanpassingsvermogen. Technologie moet in dienst staan van de mens. Ordina’s HPT ontwikkelt en beheert software en helpt organisaties met hun data.

In deze campagne heeft elke held zijn eigen super kracht. Samen vormen zij het High Performance Team dat binnen de kortste keren verlossing biedt. Met de nieuwste technologieën gaan zij direct aan de slag. Samen trekken de helden erop uit om de wereld een stuk makkelijker, beter en veiliger te maken. Zij zijn op elkaar ingespeeld. De kracht van het team zit dan ook in de chemie tussen de leden. Leren van elkaar. The Power of Chemistry of te wel “In teams leer je meer”.

Met de campagne spelen we in op de leerbehoefte van de doelgroep. Vooral op het gebied van code leert men meer van elkaar dan via opleidingen. Ordina biedt een omgeving waarbij je kennis op jouw specifieke gebied groter wordt. Niet alleen binnen een High Performance Team leer je meer, ook de evenementen bij Ordina brengen je kennis tot grotere hoogte.

Uitdaging
Binnen een zeer korte tijd moesten de beelden van de Ordina Hero’s ontwikkeld worden en door vertaald worden naar campagne onderdelen voor zowel externe als interne activaties. Ook het blijven volgen van de employer journey was binnen het korte tijdsbestek een mooie uitdaging. De vormgeving is echt anders dan wat we normaal van Ordina gewend zijn dat zorgde niet alleen voor uitdagingen binnen de organisatie maar ook de bureaus waarmee Ordina samenwerkt moesten hier de beste vorm vinden waarbinnen we gingen werken. De nieuwe vormgeving werd overigens erg enthousiast ontvangen binnen de doelgroep.

Campagne “In teams leer je meer”

Vanaf medio februari zijn we gestart met het creëren van online awareness met een campagne op Facebook & Stack Overflow. Na een paar weken hebben we de campagne uitgebreid en online programatic, Spotify & Instagram toegevoegd. De campagne werd ondersteund door een outdoor offensief met billboards door het hele land. Vanuit deze campagne werkten we toe naar twee evenementen: ons eigen evenement “Code & Comedy” en de Nationale Carrière Beurs in de Rai Amsterdam. Beide evenementen hebben we meegenomen in onze communicatie en campagnemiddelen. Met behulp van video’s en social media hebben we de content van deze evenementen ook succesvol kunnen inzetten binnen de campagne.

Werkenbij website
Belangrijk onderdeel van de empolyer branding campagne is natuurlijk de website. Via de campagne landen hier alle geïnteresseerden. Vooral omdat we een andere vormgeving hebben in de campagne was herkenbaarheid hier de grootste uitdaging. Ordina was op dat moment ook bezig met een nieuwe website, waardoor er weinig geïnvesteerd kon worden in de huidige “werkenbij”. Een extra landingspagina voor de campagne leek ons geen goed idee. Hiermee breng je bezoekers in verwarring, vooral omdat we ook echt iets nieuws lieten zien.

De oplossing was simpel: Het aanpassen en in lijn brengen van alléén het beeldmateriaal op de bestaande website. Hier kwam mijn Tante Web ervaring goed van pas. Ik heb de belangrijkste content op de website aangepast en omgezet in de nieuwe vormgeving. Een makkelijke oplossing met mooi resultaat, zonder al te veel extra kosten.

Game
Een extra onderdeel binnen de campagne was de game/ online quiz “Wat is jouw teampower”. In de game ga je op een grappige manier op zoek naar welk type jij bent binnen je team. Zo weet je binnen 5 vragen of je Agility, Dedication of meer Innnovation bent. Ook dit bleek een mooi middel en heeft zeker bijgedragen aan het mooie resultaat.

Interne activatie
Voor Ordina was het vooral ook belangrijk dat deze campagne intern ging leven. Ook dit is best een mooie uitdaging aangezien bijna alle Ordinezen bij opdrachtgevers in het land zitten. Ook hier speelden de evenementen een mooie rol. We hebben de campagne geïntroduceerd op het hoofdkantoor met een foto booth, dit bleek een schot in de roos. Meer dan 50% van alle aanwezigen is deze dag op de foto gegaan en hiermee we hebben niet alleen mooie eigen content verzameld, maar was de campagne direct onder de aandacht van alle Ordinezen in Nieuwegein. Op het hoofdkantoor hebben we ook de vergaderzalen waar de gesprekken met kandidaten en de introducties plaats vinden behangen met campagne materiaal. We hadden 6 weken een levensgroot geveldoek aan het pand hangen, wat iedereen op de A12 gezien zal hebben.

Voor de Ordinezen in het land hebben we twee interne evenementen georganiseerd: “Code & comedy” voor de inhoudelijke kant en voor de teamspirit hebben we de Ordina Filmavond georganiseerd. Alle Ordinezen waren uitgenodigd voor de film Tomb Raider in Utrecht of in Groningen, waarbij we de hele bioscoop hadden afgehuurd

Conclusie
Juist voor employer branding is content marketing een erg effectief middel. In combinatie met een aansprekende campagne en een paar inhoudelijk evenementen kan je in korte tijd je doelgroep goed bereiken. Met behulp van leuke vormgeving, een goed verhaal over High Performance Teams hebben we ook hier de juiste mensen weten te bereiken. Maar we hebben ook veel geleerden binnen de beperkte tijd een heel mooi resultaat behaald. Ordina heeft een mooie interne structuur, waarbij we veel vrijheid hebben gekregen in het creëren van content. Met deze agile werkwijze hebben we ondanks de korte voorbereidingstijd alle mogelijkheden weten te benutten. Het websitebezoek is in deze periode verdubbeld en de funnel met kwalitatieve leads is goed gevuld.

Campagne onderdelen
Hieronder vind je de lijst met alle campagne onderdelen.

Werkenbij website design & vacatures aanpassen op strategie
Online campagne op facebook
Online campagne op Instagram
Online campagne op Stack overflow
Online campagne programatic
Online campagne op Spotify
Outdoor – Geveldoek & Billboards snelweg prominente plekken door NL
Print – Sprint magazine – bijlage bij AG Connect
Evenement – Code & comedy
Evenement – Nationale Carriere Beurs
Interne activatie – Ga lekker naar de film met je team. Film avond Tomb Raider
Interne activatie – foto booth
Interne activatie – geveldoek
Interne activatie – inhouse koffie korner & vergaderzalen behang
Interne activatie – prijsvraag “win een teamuitje”
Interne activatie – elevator news bulletin
Interen activatie – nieuws via Ordina app & mailings

Met medewerking van:

Team marketing & communicatie van Ordina (Rens de Leeuw, Arjen de Jong, Casper Veltenaar, Astrid Patz, Winni Killaars & Petra Kuiper)
Recruitment team Ordina o.l.v. Gert Jan van Meer
Wisecrackers (mediabureau)
Zandbeek (strategie)
Enof (design & uitwerking print / billboards/ geveldoek / vergaderzalen / banners)
Men In Green (display advertising)
Code Clear (Game website)
De Resolutie (lifesizers, vergaderzaal bestickeren)
BLNDR (fotobooth)
Unickz (Ordina All Stars gympen voor de beurs)
Pathe (Ordina Filmavond)

Ben je ook toe aan een beetje extra teampower, heb je tijdelijk een goede campagne manager nodig ter ondersteuning van jouw (employer branding) marketingteam of wil je meer weten over de resultaten en mijn aanpak voor deze campagne neem dan contact met mij op via miranda@communicatieboutique.nl. Ik vertel je graag in een persoonlijk gesprek meer hierover.